Home

Nieuws 1243 x bekeken 2 reacties

Duitsland wil minder natuurbraak in GLB

Berlijn - De Duitse Bondskanselier Merkel wil minder natuurbraak in de voorstellen voor het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid.

De hervorming van het GLB wil Merkel prominent op de agenda plaatsen van de EU-begrotingstop deze week. Zo wil ze doorzetten dat de zogenoemde natuurbraak wordt verkleind naar 3,5 procent in plaats van de 7 procent in de voorstellen van EU-landbouwcommissaris Ciolos.

Ciolos reageerde scherp op deze houding van Merkel en noemde het ‘een bijna ideologische tegenstand tegen zaken, die men niet begrepen heeft, die mij verrast’ in de Duitse krant Der Spiegel. Landbouwminister Aigner benadrukte dat meer EU-landen kritisch zijn over de vergroening en bijbehorende natuurbraak. Daarmee heeft Duitsland de onderhandelingen deze week flink op scherp gezet.

Laatste reacties

  • casecs

    zou nederland ook moeten doen en dan 0% braak daar is de grond veel te duur voor om te laten braken , en met het oog op dat bevolking groeit en er meer eten moet worden geproduceerd dan is het krom dat er dan 7% zou moeten worden braak gelegd!

  • Demeter Griend

    Ben wel bereid wat grond in gebruik te geven voor natuurbraak. De SNL, flat rate, beetje mest plaatsen en de grond met een grondgebruikersverklaring. No problem iedereen blij.

Of registreer je om te kunnen reageren.