Home

Nieuws 9 reacties

Duitse media geven geen blijk van aversie tegen Nederlands product

Berlijn - De Duitse consument reageert met zijn koopgedrag over het algemeen vrij sterk op voedselschandalen. Dat is in het verleden gebleken. Marktonderzoekers stellen echter tevens vast dat naarmate een schandaal uit de publiciteit verdwijnt het gedrag zich ook weer snel naar het oude patroon terugkeert.

 

Hoe door de consument op het jongste schandaal rond paardenvlees wordt gereageerd is nog niet duidelijk. En of het de reputatie van Nederlands vlees zal aantasten valt bovendien ook nog te bezien. De media geven in ieder geval nog geen blijk van een bijzondere aversie tegen het Nederlandse product. Vast staat wel dat de reputatie van vlees als voedingsmiddel in Duitsland bij voorbaat niet meer geheel vrij is van smet. Dit niet alleen als gevolg van kwaliteits- en veiligheidsschandalen, maar ook vanwege de discussies over het milieu en dierenwelzijn.

Laatste reacties

 • politiek

  Natuurlijk behoort ook kwaliteit en veiligheid Nederlands vlees/melk bespreekaar te zijn en te blijven . Veel reageerders op enkele lijntjes kijken liever de andere kant op vooral als het gaat over legale of zelfs illigale gebruiken hormonen en antibiotica. Creatief legaal gedrag. ? . Als je zelfs al de NVWA ofwel de ,,oude,, AID in twijfel gaat trekken. ? Controle en handhavingstaken worden in twijfel getrokken. ?
  Geldelijk gewin door het overtreden leidt in veel gevallen tot een verstoord marktwerking.
  Dit uiteraard naast de onverantwoorde risico,s die genomen worden naar de humane sector. Voedselveiligheid danwel volksgezondheid.
  Als dit al structureel gedrag is in Nederland. ?

 • jordi 1455

  Verwijt de pot niet dat de ketel zwart ziet politiek (jack gommers).
  jij was de gene die geld voor een gezond product zette en nu geef je onschuldige boeren de schuld van iets wat jij in het verleden hebt begaan. overigens ik heb nog steeds geen antwoord op mijn vragen dus er je rapporten waar je over hebt hebben nooit bestaan.

 • Mels

  Politiek,idi@@t,Er wordt hier met geen woord over antibiotica enz gerept,ik kan zelfs jou stomme stokpaardje niet eens herleiden in het artikel en het enige wat je met je malle hoofd kan neer kalken op deze site,waar je niets anders doet dan anderen vervelen,is je eeuwig gel@l over verzwijgen en boeven gedrag.De grootste boef ben je zelf geweest en nog een domme ook want op het moment dat misdaad loonde wou je de centen niet hebben.

 • politiek

  Jarenlange structurele hormoongebruiken in de Nederlandse (rund)veehouderij. !!! Hormonen en een soort maffia cultuur. Inderdaad je kunt er veel geld mee verdienen. Dat staat zo ook letterlijk in vertrouwelijk rapporten. Geldelijk gewin dus. Die ,,illigale,, gelden worden weer in de bovenwereld geinvesteerd en vormd zo een bedreiging voor de correcte bedrijven. ( landen )

 • avdbroek

  Kan iemand van de boerderij 'politiek'/ jack gommers even verbannen van de website zolang hij blijft bluffen en dit forum blijft vervelen? Geen probleem als hij iets bekend wil maken, maar laat hem dan pas weer reageren als hij bewijs heeft overhandigd aan boerderij.nl?

 • jordi 1455

  goed idee @avdbroek eerst zien dan geloven.

 • politiek

  Natuurlijk zijn het gevoelige onderwerpen. Antibiotica , hormonen , geldelijk gewin , vaste structuren erin. Volksgezondheid.
  De kerk had vroeger ook veel moeite toen men over het onderwerp sexueel gebruik en misbruik van de zwakkere in de maatschappij begon.
  Niet de priester/pastoor was schuldig maar degene die er melding van maakte.
  Gelukkig is het inmiddels al een bespreekbaar onderwerp geworden in de kerk, open en transparant.
  Nu de veehouderij nog inclusief zijn belangenbehartigers.
  Voedselveiligheid en volksgezondheid is weldegelijk ook hun verantwoording . Simpelweg zeggen dat het de verantwoording is van de Overheid ( voedselveiligheid, volksgezondheid ) is wel erg primitief.

 • jordi 1455

  politiek nu ga je echt te ver, ik dacht dat ik van ambtenaren een discussie op niveau kon voeren maar jij hebt het tegendeel al bewezen.

 • Piet, Midden-Europa

  @politiek, is een gefrustreerde persoonlijkheid, die nu denkt een ventiel/uitlaat bij BOERDERIJ te ''mogen/moeten'' benutten. Ach @politiek, is het niet verstandiger dat u wat nuttigs gaat doen i.p.v. gal spuwen ???...

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.