Home

Nieuws

Duitse landtechniekindustrie verbetert omzetrecord van 2008

Frankfurt am Main - De Duitse landbouwmechanisatiefabrikanten hebben vorig jaar 10 procent meer omzet gedraaid dan in 2011.

Volgens de federatie VDMA Landtechnik kwam het eindtotaal daarmee op 7,66 miljard euro. Dat is een nieuw record, want 2 procent hoger dan het oude record dat op naam staat van 2008. Binnen het segment tractoren werd afzonderlijk bekeken een omzet gepresteerd van 3,56 miljard euro (plus 5 procent). Bij elkaar rolden daarvoor 59.213 eenheden de fabriek uit. Dat is ongeveer evenveel als in het voorafgaande jaar. De helft van de nieuwe trekkers had een vermogen van meer dan 90 kW (120 pk). Het gemiddelde vermogen per nieuwe tractor stegen licht nar 107 kW (136 pk).

Voor het lopende nieuwe jaar verwacht VDMA Landtechnik een stabiele omzetontwikkeling. De orderboeken zijn op dit moment goed voor drie maanden werk met volledige benutting van de capaciteit van de fabrieken.

Of registreer je om te kunnen reageren.