Home

Nieuws 2022 x bekeken 8 reacties

Directeur Natuurmonumenten Jan Jaap de Graeff koninklijk onderscheiden

Den Haag - Jan Jaap de Graeff (63) is vrijdag bij zijn afscheid als algemeen directeur van Natuurmonumenten benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Hij krijgt deze koninklijke onderscheiding voor zijn inzet voor natuur en landschap en zijn betekenis voor het openbaar bestuur en het maatschappelijke middenveld. Minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu overhandigde de versierselen die behoren bij de onderscheiding op de afscheidsbijeenkomst voor Jan Jaap de Graeff aan het Naardermeer.

Jan Jaap De Graeff trad in 2003 aan bij Natuurmonumenten. Hans Wijers, voorzitter van de organisatie, noemt hem een uitmuntend leider van de natuurbescherming in Nederland. De Graeff is gedurende zijn gehele loopbaan verknocht geweest aan de polder, als hoofd milieu en ruimtelijke ordening van werkgeversorganisatie VNO-NCW, dijkgraaf van Schieland, voorzitter van de Unie van Waterschappen, lid van vele adviesorganen en commissies, en tot slot voorman van Natuurmonumenten. "Een echte bruggenbouwer die altijd actief op zoek is naar een goede oplossing met een breed draagvlak. Maar als het nodig is, toont hij zich strijdbaar en staat hij op de bres voor kwetsbare waarden."

Het verenigingskarakter van Natuurmonumenten ligt De Graeff na aan het hart. Hij zocht de leden vaak en op heel veel plaatsen op, en was steeds in touw om ze optimaal bij besluiten te betrekken. Anno 2013 heeft Natuurmonumenten, opgericht in 1905 met het Naardermeer als het eerste aangekochte natuurgebied, een achterban van ruim 732.000 leden en donateurs en is zij de grootste zelfstandige natuurbeschermingsorganisatie van het land. De organisatie telt 3800 vaste vrijwilligers en heeft 700 medewerkers in dienst, die 355 natuurgebieden beheren met een oppervlakte van meer dan 100.000 hectare. Opvolger van Jan Jaap de Graeff is Marc van den Tweel (48), afkomstig van het Ronald McDonald Kinderfonds.

Laatste reacties

 • Bison

  Tja,dat zal een stront boer niet gebeuren al werkt ie 100 jaar z'n eigen rot voor de gemeenschap.
  Hij krijgt nog niet eens een schouderklopje.

  Maar ja,an dat lintje heb je ook geen barst,daar kan je de buik niet mee vullen.

 • schoenmakers1

  is eigenlijk wel te gek voor woorden ja, een heleboel goede landbouwgrond helemaal vernield door de vruchtbare teeltaarde te verwijderen en dan nog geeerd worden ook, zou een straf op moeten staan

 • boerbarg

  een koninklijke onderscheiding,
  deze man heeft heel veel landbouwgrond in waarde laten dalen en onbruikbaar gemaakt. economische gezien mag hij van mij dat lintje wel weer inleveren.

  over een X aantal jaren krijg je misschien wel weer subsidie om natuur te ontginnen voor landbouwgrond (krijgen wij weer een linteje)

 • jan10

  Ben benieuwt hoeveel andermans geld deze meneer in zijn loopbanen al heeft uitgegeven.
  Nee,dat redden wij niet.

 • braakman.tap1

  Ik zoek de vind ik leuk knop hier maar kan hem nergens vinden. Heb ik het goed gelezen? Gaat er nu geld van het Ronald Mc Donald Fonds naar Natuurmonumenten?

 • Wb43Ur

  W.Bemelmans
  Er komt nu weer een nieuwe natuurman en gaat nog meer land verknoeien
  en krijgd twee lintjes.treurig maar we doen er niks aan.

 • Mozes

  Voor dit soort functies hebben ze altijd mensen nodig die gespecialiseerd zijn in het uitgeven van geld waar anderen voor hebben moeten werken.

 • veldzicht

  Jan Jaap de Greaff zal wel naast zijn schoenen lopen van trots dat hij
  tegen ongelooflijk veel geld duizenden ha goede poldergrond naar
  de kl.... heeft geholpen,als ik kijk bij Werkendam,biesbos,tiengemeten
  bentwoud,vlietlanden etc,. , als ik vergelijk hoe het was met boerderijen
  boomgaarden,bosjes en vruchtbare akkers met die troosteloze bende van nu dan moet Jan Jaap zich diep schamen.ik ken werkelijk niemand
  die er blij mee is ook stads mensen niet en spreken er allemaal schande van.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.