Home

Nieuws 2968 x bekeken 1 reactie

Deal Agrifirm Feed en vakbonden over transport

Apeldoorn - Agrifirm Feed en de vakbonden FNV en CNV hebben afspraken gemaakt over de voorwaarden waaronder het transport van veevoer wordt uitbesteed. De vakbonden schrappen geplande acties tegen de onderneming, die volgens de planning per 1 januari het transport uitbesteedt.

Agrifirm Feed biedt chauffeurs die elders aan de slag moeten eenmalig een som geld om het verschil in arbeidsvoorwaarden tussen de cao Granen waar ze nu onder vallen en de cao Beroepsgoederenvervoer te compenseren. Agrifirm Feed compenseert deels de verschillen in pensioenvoorwaarden. De onderneming blijft de komende 7,5 jaar verantwoordelijk voor de werkgelegenheid.
Voormalige werknemers die in deze periode hun werk krijt raken, krijgen van Agrifirm Feed bemiddeling naar vast werk bij een ander transportbedrijf. Als bemiddeling niet slaagt, vallen ze onder het sociaal plan van Agrifirm Feed.

Chauffeurs en transportmedewerkers van 60 jaar of ouder blijven volgens de afspraken in dienst en worden gedetacheerd. Algemeen directeur Wim Maaskant van Agrifirm stelt te begrijpen dat uitbesteding van het transport grote gevolgen heeft voor de werknemers. “Met de vakbonden is een akkoord bereikt over een goede compensatieregeling die in lijn ligt met eerdere uitbestedingstrajecten. We willen invulling geven aan goed werkgeverschap en waarderen de betrokkenheid van de vakbonden hierbij”, aldus Maaskant.

Eén reactie

  • BW

    Het is allemaal wel mooi voor de werknemers en mooi dat agrifirm er uit is gekomen met de vakbonden, maar de klanten van agrifirm gaan het uiteindelijk toch weer betalen. Je kan de situatie ook omdraaien, het personeel heeft jarenlang teveel betaald gekregen en nu krijgen ze nog een 'zilvere'handdruk mee.

Of registreer je om te kunnen reageren.