Home

Nieuws

Danone schrapt 900 banen

Parijs - Danone wil bij de al eerder aangekondigde reorganisatie in Europa 900 banen van kaderpersoneel schrappen. Dat betekent dat 10 procent van de hogere banen verloren gaat. Op die manier moet het zuivel-, flessenwater- en babyvoedingsbedrijf 200 miljoen euro op jaarbasis schrappen. Danone heeft dat meegedeeld bij de presentatie van overigens gunstige jaarcijfers. De omzet ging met 5,4 procent omhoog naar een recordbedrag van 20,86 miljard terwijl de winst met 1,81 miljard nagenoeg stabiel is gebleven. In Europa daalde de omzet echter met drie procent naar 8,43 miljard.

Het Franse bedrijf heeft al eerder meegedeeld vooral last te hebben van de crisis in de Zuid-Europese landen. 2013 wordt al met al, mede door de reorganisatie, een overgangsjaar 'met een aanhoudende ontwikkeling van de activiteiten op de groeimarkten en een versterking van de activiteiten in Europa'. Danone hoopt daarmee dit jaar nog eens vijf procent aan de omzet toe te kunnen voegen maar houdt er wel rekening mee dat de operationele marge wat gaat zakken. Pas in 2014 verwacht Danone weer de weg naar sterke groei op te kunnen gaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.