Home

Nieuws 2 reacties

Cumela: voldoende mestverwerkingscapaciteit 2014

Nijkerk – De sectie meststoffendistributie van Cumela verwacht niet dat er in 2014 te weinig mestverwerkingscapaciteit is. Cumela baseert zich op het aantal zeer concrete initiatieven voor mestverwerking bij haar achterban.

“Een groot aantal bedrijven in de intermediaire sector is bezig met heel concrete investeringen en investeringsplannen. Dit zijn plannen die binnen enkele maanden verwezenlijkt kunnen worden. De capaciteit om mest te kunnen exporteren en verwerken wordt daarmee snel vergroot”, aldus Cumela.

De organisatie is niet te spreken over het tempo waarmee het ministerie de nieuwe mestwet aanpakt. “Het lijkt erop dat het ministerie afwacht tot de  behandeling van de mestbrief in de Tweede Kamer, op 6 maart. En dat terwijl de tijd maar doorloopt.”  De organisatie ziet liever dat het ministerie ervoor zorgt dat de wet spoedig  van kracht wordt, zodat de verplichte mestverwerking met ingang van 2014 ook effectief kan worden. Ook wil Cumela dat het ministerie snel komt met het berekenen van de hoeveelheid mestverwerkingscapaciteit die echt nodig is in 2014 en 2015. "Hierbij mag niet de situatie ontstaan dat er voor de landbouw in Nederland een tekort aan mest ontstaat, omdat we de verwerkingspercentages te hoog vaststellen", aldus Cumela.

Laatste reacties

  • gertke

    Een mesttekort? Daar droom ik al 30 jaar van.

  • Snel

    moeten ze wel schrijven,als er teveel verwerking komt is hun rol gedeeltelijk uitgespeeld

Of registreer je om te kunnen reageren.