Home

Nieuws

Crédit Agricole lijdt 6,7 miljard verlies

Parijs – De Franse bank Crédit Agricole heeft vorig jaar een verlies geleden van 6,7 miljard euro, een historisch groot verlies voor een bank in Frankrijk. Dat komt grotendeels door een afschrijving van 2,7 miljard euro op een aantal buitenlandse activiteiten, met name in Zuid-Europa.

In dat kader heeft de bank zijn Griekse dochter Emporiki, waar de afgelopen jaren zo'n 8 miljard euro is in gepompt, per 1 februari dit jaar van de hand gedaan. De 39 Franse regionale banken die uiteindelijk tot Crédt Agricole behoren, konden vorig jaar wel 3,5 miljard winst draaien, dat is 3,4 procent meer dan een jaar eerder. De bank noemt 2012 al met al een overgangsjaar en hoopt vanaf dit jaar weer naar meer normale verhoudingen terug te kunnen keren.

Of registreer je om te kunnen reageren.