Home

Nieuws 761 x bekeken

Cateraar Sodexo vindt paardenvlees

Londen - Het internationale cateringbedrijf Sodexo, dat ook in ons land op grote schaal actief is, heeft paardenvlees aangetroffen in Britse diepvriesmaaltijden die van rundvlees horen te zijn. Sodexo heeft uit voorzorg alle rundvlees uit haar vestigingen in Groot-Brittannië verwijderd.

Sodexo, dat onder meer de maaltijdvoorziening in gevangenissen, ziekenhuizen en bedrijfskantines verzorgt, zegt dat het DNA van paardenvlees is ontdekt bij het testen van voedingsproducten. Dat is gebeurd 'ondanks herhaalde verzekeringen van onze leveranciers'. Sodexo, een Franse onderneming, is het grootste bedrijf op cateringgebied in de wereld. In Engeland regelt het bedrijf onder meer de verzorging tijdens Royal Ascot, het grootste jaarlijkse evenement voor de paardenwereld.

Of registreer je om te kunnen reageren.