Home

Nieuws 867 x bekeken 4 reacties

COV presenteert maatschappelijk jaarverslag

Baarn - De Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) heeft tijdens de jaarvergadering in Baarn haar eerste digitale maatschappelijke jaarverslag gepresenteerd.

Het verslag geeft een opsomming van wat de bedrijven hebben gepresteerd op het gebied van verduurzaming. Daarbij gaat het om dierwelzijn, voeding, gezondheid, borging van grondstoffen en energiebesparing. Voorzitter Jos Goebbels verwacht dat de vleesindustrie de komende tijd verdere stappen zal zetten. Er wordt samen met de retail gewerkt aan een set inkoopspecificaties, waarin verduurzaming van de processen en producten wordt verankerd. Goebbels merkte tijdens zijn jaarrede wel op dat het van groot belang is dat de retail de zelfde duurzaamheidseisen ook oplegt aan buitenlandse leveranciers.

Een van de duurzaamheidsaspecten die van belang is, is dat er zo weinig mogelijk van het slachtdier verloren gaat. De COV vindt het daarom van groot belang dat de mogelijkheden om producten die in de EU nauwelijks meer worden gewaardeerd, zoals varkenspootjes, op een goede manier woren afgezet op markten buiten de EU.

Laatste reacties

 • politiek

  Jaarverslag. ? Financieel verslag . ? Verduurzaming. ?
  Ik moet bij het lezen hiervan denken aan de wielersport.
  Facturen worden creatief opgesteld terwijl het doodgewoon om dopinggebruik gaat , aldus een teletekstbericht over een Rabo-renner.
  Zo ook jaarverslagen, financieel verslagen van b.v. een Productschap.
  Miljoenen euro,s worden ,,verantwoord,, bij uitgaven onder voedselveilgheid. !
  In weze gaat het echter doodgewoon over hormoongebruik veehouderij. !
  Conform wetgeving Europese Commissie consumentenbescherming is dat strijdig met de wet.

 • Mozes

  Politiek, ga ergens anders zitten zeuren. Dit artikel heeft niets met die hormonen van jou te maken.

 • politiek

  Voedselveiligheid, hormonen en zeuren. ??
  Wielrennen, doping en zeuren. ??
  Dat zeggen die wielrenners ook telkenmale. Doping. ? Nee, dat kan niet. Als ik positief getest ben , dan ligt dat aan het biefstukje.
  Maar met twee vingers in de lucht ik gebruik echt niet hoor. !

 • politiek

  NEDERLAND ZWAKKE SCHAKEL IN DOPINGSTRIJD. Buitenlandse politie en justitie zeggen dat in programma Brandpunt Reporter. zie teletekst 1 maart.
  Volgens Belgie heeft Nederland ook al enige tijd geleden zijn ,,Task voor hormonen,, opgedoekt.
  Gestructureerde overleg met buitenland inzake hormoonopsporing en bestrijding is ter ziele gegaan, aldus buitenland. !!!
  Gebruik van cortico-steroiden wordt in buitenland duidelijk meer gevonden momenteel in de veehouderij. Opmerkelijk is dat men in Nederland niets vind. ! Eerder duurde het ook jarenlang voordat men stoffen kon vinden ( ?) in de veehouderij ondanks waarschuwingen vanuit buitenland naar Nedederland.
  Uiteraard als je niet zoekt zul je ook niets vinden , maar dat wil dus niet zeggen dat er geen gebruik is aldus Brandpunt Reporter
Of registreer je om te kunnen reageren.