Home

Nieuws 6 reacties

Brussel eist 414 miljoen euro aan landbouwsubsidies terug

Brussel - De Europese Commissie vordert 414 miljoen euro aan landbouwsubsidies terug van 22 lidstaten.

Ruim een kwart daarvan komt voor rekening van Groot-Brittannië wegens het ten onrechte uitkeren van inkomenstoeslagen. Met een krappe 7 ton blijft de schade voor Nederland beperkt. Het gaat om subsidie toegekend in 2010 aan telers van groente en fruit voor de meerkosten bij bestuiving met hommels en bijen. Volgens de Commissie bestond daar geen grond voor. Het ministerie van EZ zal het geld terugvorderen van de betrokken producentenorganisaties.

Laatste reacties

 • frans64

  van dat geld zijn in Nederland grote autos (bmw en mercedes) gekocht door de boeren en maar klagen dat het zo slecht gaat in de sector

 • Noordam2

  zo Frans, ben jij een beetje een gefrusteert losertje?????????????
  even uitleg voor jouw, je hebt gelijk er zijn boeren die klagen, maar niet die ondernemers met een BMW en een Mercedes hoor!!!!! er is verschil

 • Mulders

  Ik ken ook varkensboeren die met een dikke mercedes rijden
  en die beuren bij mijn weten niet zo gek veel subsidie

 • Mels

  Frans64,Met onze transporter knal ik al die bmw`s voorbij hoor en ik zit lekkerder,verder niks te klagen,ja koud maar dat geeft niet beter koud dan nat,Jongens,het zal toch eens tijd worden dat we al onze steun inleveren,als dat maar inhoud dat de regelgeving minder gecompliceerd wordt maar helaas zullen we tot in lengte van dagen met beide moeten boeren en wie zegt dat dat niet kan heeft idd een te dure auto gekocht.

  Gegroet zonder steun en zonder klagen

 • Bison

  Och,ik reed in de zeventiger jaren ook een dikke mercedes 190D,Ik kocht hem voor een prikkie. ik deed het van armoe,ik kon een nieuwe niet bekostigen.
  Koetjes melken betaalde toen ook al niet en subsidie was toen nog niet uitgevonden.

 • BO(skabout)ER

  voor 7 ton kan je maar enkele dikke auto's kopen. Dus dat gaat weer nergens over Frans!

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.