Home

Nieuws

Britten vinden weinig 'paardenvlees-vervuiling'

Londen – Het op grote schaal testen van levensmiddelen op de aanwezigheid van paardenvlees heeft in Groot-Brittannië tot nu toe geen nieuwe vervuilingen opgeleverd. Wel is nog paardenvlees aangetroffen in maaltijden bij één grote restaurant/pubketen en een cateringbedrijf.

Volgens de Food Standards Agency is slechts bij zeven van de meer dan 1.200 door de supermarkten geteste producten meer dan één procent paardenvlees aangetroffen. Dat gaat daarbij steeds om producten die al eerder wegens de vervuiling waren teruggehaald, zoals de lasagne die ook in ons land en andere Europese landen uit de diepvries is gehaald. "Het lijkt er op dat het schandaal niet het topje van de ijsberg is maar dat de bodem van de zaak in het zicht begint te komen", aldus directeur Justin King van supermarkt Sainsbury’s.

Volgens King zijn alleen al voor zijn bedrijf 50 mensen full-time bij het testprogramma betrokken. Wel hebben pubketen Whitbread en cateraar Compass, dat ook in ons land op uitgebreide schaal actief is, gemeld gerechten of maaltijdcomponenten met paardenvlees aangetroffen te hebben.

Of registreer je om te kunnen reageren.