Home

Nieuws 1 reactie

Britten vinden nu ‘eigen paardenvlees’

Todmorten - De Britse politie en de voedselveiligheidsdienst hebben bij invallen in twee bedrijven, een slachterij en een vleesverwerker, paardenvlees gevonden dat werd verwerkt in hamburgers en shoarma’s.

Bij beide bedrijven is de voorraad in beslag genomen terwijl de activiteiten voorlopig zijn gestaakt.

De vondst komt hard aan voor de Britten die in het paardenburger-schandaal tot nu toe steeds naar landen als Roemenië en Polen verwezen. ‘’We gaan dit tot op de bodem uitzoeken,’’ aldus minister voor plattelandszaken en voeding Owen Paterson. Het slachten van paarden is in Groot-Brittannië toegestaan maar de karkassen worden normaal gesproken uitgevoerd omdat er in eigen land geen markt is voor paardenvlees.  De vondst komt aan de vooravond van een overleg tussen de landbouwministers van de direct bij de paardenvlees-zaak betrokken landen in Brussel dat voor vandaag, woensdag, op de agenda staat.

Eén reactie

  • Mozes

    Een gegeven paard kijkt men niet in de bek.
    Nu moeten de Britten ook hun eigen paard maar niet in de bek kijken.

Of registreer je om te kunnen reageren.