Home

Nieuws 545 x bekeken

Britten kopen minder vlees

Londen – Bijna een kwart van de Britse consumenten zegt door het paardenvleesschandaal minder vlees te kopen. Nog eens een kwart koopt niet minder maar kijkt wel meer naar vers vlees in plaats van verwerkte vleesproducten. Eén op de vijf zou dat ook graag willen maar kan het zich niet veroorloven.

Dat blijkt uit een enquête van de consumentenorganisatie Consumer Intelligence. Volgens de bond betekent dat omgerekend dat 10 miljoen Britten in ieder geval op dit moment minder vlees kopen dan ze normaal zouden doen. Daarnaast zegt twee-derde van de ondervraagden de informatie op de verpakking van levensmiddelen niet meer te vertrouwen. Dat brengt veel Britten er toe hun vlees voorlopig bij de plaatselijke slager te kopen.
Het onderzoek brengt ook aan het licht dat veel Britten niet zo huiverig staan tegenover paardenvlees als wel eens wordt gedacht. Een kwart van de ondervraagden zegt geen enkel probleem te hebben met het eten van paardenvlees terwijl nog eens één op de drie daar best eens serieus over wil denken. 42 procent van de deelnemers aan het onderzoek blijven het eten van paardenvlees echter afwijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.