Home

Nieuws 618 x bekeken

Britse supermarkt haalt meer vlees uit eigen land

Londen – De grootste Britse supermarkt Tesco wil, in reactie op het paardenvlees schandaal, meer vlees uit eigen land inkopen. Om te beginnen is Tesco van plan vanaf juli alleen nog Britse kip te verkopen.

De supermarkt heeft nu nog regelmatig kip uit Nederland in het koelvak liggen. Dat heeft topman Philip Clarke verklaard tijdens het congres van de National Farmers Union. ''We willen nauwer samenwerken met de Britse boeren'', aldus Clarke. Hij deelde eerder tegenover de BBC mee 'dat we nu nog niet kunnen garanderen dat alle ingrediënten van de voeding die we verkopen op de juiste manier op de verpakking staan maar daar werken we wel hard naar toe'.

Tesco heeft eerder laten weten zelf een paar miljoen te investeren in testapparatuur voor vleesproducten. ''Als we dat controleregime eenmaal georganiseerd hebben, dan kunnen we zelf de samenstelling van onze producten garanderen'', stelt Clarke. Eerder al deelde collega Justin King van Sainsbury's mee dat hoeveelheid producten uit eigen land te willen verdubbelen.

Of registreer je om te kunnen reageren.