Home

Nieuws 5 reacties

Brits Vion-contract naar concurrent

Hull - Het Britse varkensvleesbedrijf Cranswick heeft een contract binnengehaald voor de levering van varkensvlees en vleeswaren aan supermarkt Asda. Uit de mededeling van Cranswick blijkt dat Asda eerst zaken deed met Vion maar besloot een nieuwe leverancier te zoeken nadat Vion UK haar activiteiten op het gebied van varkensvlees heeft verkocht aan het management.

Het is de tweede keer in korte tijd dat Vion's Britse tak een groot contract van Asda kwijt raakt. Eerder deelde de supermarkt mee niet langer lamsvlees af te nemen van Welsh Country Foods dat tot Vion UK behoort. Dat zal er zo goed als zeker toe leiden dat de fabriek van Welsh Country Food in Anglesey gesloten moet worden. Vion poogt nog steeds haar Britse activiteiten op het gebied van rund- en lamsvlees en kip te verkopen maar heeft daar al enkele weken lang geen verdere mededelingen over gedaan.

Laatste reacties

 • joannes

  De aftakeling zet door en komt in een versnelling blijkbaar! Zoveel retailers zijn er niet om dit te compenseren!

 • sturk

  Dat heeft U goed gezien.Ze zijn AH ook al eens keer kwijt geraakt (door arrogantie ) Verkoper hebben ze niet, die hebben ze allemaal weggestuurd.
  De fabrieken draaien te duur. Ik hoop dat ze genoeg geld hebben om ook de sanering in Duitsland uit te voeren, daar draait het op uit. In Nederland hebben ze alles al om zeep geholpen. (wat een onkunde )Je kunt gerust ongerust zijn over Vion. ( wie gaat daar de koers verleggen en stuurt de prutser eruit) Deze hebben nu toch wel bewezen,dat ze het niet kunnen .Er is een visie, die nog geen 6 weken bestand houdt. Lachende derde v.Rooy / Lunenburg / Tonnie/westfleisch ,die slachten elk jaar meer Vion alleen maar minder. Grotendeels voormalige Vionvarkens. (waar zijn de varkens gebleven van Hendriks (smits Emmen /Murris Meppel ) Sturko /Jansen Apeldoorn / Janssen Wesepe ) Kunt U dit nog verklaren . Ik niet in ieder geval.Hoelang nog Rabo /ZLTO.

 • joannes

  @sturk, ik denk dat Rabo/ZLTO het ook niet weten anders hadden toch wel het schip een keer gekeerd. Ze, Rabo, hebben nu een team op het VION Hfd Kantoor, werd er laatst gemeld, dus ze zitten er met hun neus bovenop. Maar ja, dan moet je wel weten hoe en wat je kan verkopen en vooral met welke houding!

 • Biggemans

  Ze weten het helemaal niet meer bij de VION , op het gebied van de INKOOP slachtvarkens gaan ze helemaal hun boekje te buiten op dit moment. Zouden de trouwe leveranciers dat ook weten dat de bordesprijs allang niet meer bestaat ?? en DURE INKOOP minus MASSAAL SLUITEN/ VERKOPEN = ??????.
  En wat te denken van:(langs elkaar heen werken heet dat).

  Afgelopen week 2 grote mesters weggekocht door INKOPER van Lunenburg Oudewater, terwijl die wekelijks varkens doorgeven aan Vion ??

  Bij Vion weten ze nog van niets !

 • sturk

  @joannes De mensen van de Rabo gaan dit zeker niet doen geen kennis van zaken die passen alleen maar op het geld.ZLTO ook niet deze zijn te arrogant en lopen aan de leiband van Vion.Het grote plan Parijs/ Londen / Berlijn dat was de as. Nu Engeland de deur uit. Duitsland blijft over daar moet de sanering van Vion nog beginnen.Ofwel heel Duitsland moet nog gesaneerd worden.Daar worden veel fabrieken niet efficient gebruikt.Alle aandacht ging naar Engeland ( het blijven eilandbewoners ) Tonnies doet meer in een paar fabrieken als heel Vion met al zijn fabrieken bij elkaar (dat winnen ze nooit ) er is niemand , die dit schip gaat keren.Zelf Nederland is nog niet op orde en binnen 7 jaar bestaat er geen Vleestak van Vion meer.Ze zijn het nu al aan het ontvlechten.
  De volgende slachterij die dicht gaat is Helmond.Boxtel had na de brand nooit herbouwt moeten worden, maar kom daar maar eens mee aan (bij NCB /ZLTO )
  Verschrikkelijk geinvesteerd in div.slachtlijnen , maar alles bij elkaar te klein en te dicht op Boxtel. Niet in staat om de spullen tot goede verwaarding te brengen. Er is en word nog steeds veel geld over de balk gegooid door onkunde / een top met gheen verstand van zaken en zo kunnen wij nog wel even doorgaan.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.