Home

Nieuws 1155 x bekeken

Bloemenexporteur Ciccolella failliet

Aalsmeer - Ciccolella, een van de grootste bloemenleveranciers van Nederland heeft maandag faillissement aangevraagd. Bewindvoerder Wouter Jongepier verwacht dat de rechtbank in Amsterdam later op de dag uitspraak zal doen. Doordat de vraag naar bloemen vanuit Zuid- en Oost-Europa de laatste jaren sterk is teruggelopen, kampt de bloemenexporteur met een schuld van tussen de 20 en 30 miljoen euro.

Vorige week trok de bank het krediet in, waardoor niet meer op de veiling kon worden gehandeld. Transporteurs, onderaannemers en andere partijen die nog geld tegoed hebben van Ciccolella, hoeven volgens Jongepier niet te rekenen op een vergoeding. Wel wordt gewerkt aan een doorstart van kleine onderdelen van het bedrijf. Op die manier hoopt de bewindvoerder zo veel mogelijk werkgelegenheid te behouden.

De bloemenexporteur is een dochter van het Italiaanse Ciccolella S.p.A. Het Nederlandse bedrijf behaalde afgelopen jaar een omzet van ruim 230 miljoen euro. Er werken ongeveer 300 mensen.

Of registreer je om te kunnen reageren.