Home

Nieuws 1 reactie

Biobrandstofconcern Verbio blijft inzetten op palmolie

Leipzig - De Duitse biobrandstoffenfabrikant Verbio ziet zich gedwongen palmolie in te blijven zetten voor de biodieselproductie. De inzet van koolzaadolie zal de komende maanden zo veel mogelijk worden teruggedrongen, schrijft het concern in zijn financiële halfjaarsverslag over 2012/13.

Volgens de Duitsers blijft palmolie ook voor de concurrentie de veruit meest benutte grondstof. Palmolie is stukken goedkoper en levert daarom een hogere marge. Verbio schuift de schuld voor de weinig duurzame grondstoffeninzet door naar de politiek. "Maatregelen tegen de palmolie-inzet blijven uit." Het concern draaide in de eerste zes maanden met rode cijfers. Het negatieve resultaat voor belasting en rentekosten was 5 miljoen euro tegen nog plus 7,4 miljoen euro in het eerste halfjaar van 2011/12. Verbio heeft veel last gehad van de biodieselimporten uit Argentinië en Indonesië. Ook niet duurzaam geproduceerde import-biodiesel van afgewerkte spijsvetten zorgde volgens het bedrijf voor oneerlijke concurrentie. Op EU-niveau zijn daartegen inmiddels maatregelen genomen, maar of het probleem helemaal verholpen is valt nog af te wachten, legt Verbio uit.

Eén reactie

  • Frans Smit

    bio is inderdaad nog Ver (weg).
    Misschien gewoon verbieden of maximums stellen ?!

Of registreer je om te kunnen reageren.