Home

Nieuws 324 x bekeken

Beurzen wachten op ECB

Amsterdam - Op de Europese beurzen werden donderdag overwegend kleine winsten geboekt. Beleggers bleven terughoudend in afwachting van de Europese Centrale Bank (ECB), die later op de dag het rentebesluit bekendmaakt. "De beurzen tonen voorzichtig herstel. Het is vooral wachten op de rentebesluiten van de ECB en de Bank of England. Er worden geen beleidswijzigingen voorzien, maar men is benieuwd naar het commentaar van de centrale bankiers", aldus private banker André Sirks van Theodoor Gilissen.

Sirks: "In Amsterdam worden de resultaten van Nutreco aangegrepen om wat winst te nemen, nadat het aandeel aan het begin van de week de hoogste koers ooit bereikte''. De AEX-index in Amsterdam noteerde aan het einde van de ochtend 0,2 procent hoger op 346,70 punten. De MidKap zakte 0,2 procent tot 524,13 punten. De beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen stegen tussen 0,1 en 0,3 procent.
Nutreco verloor 2,4 procent en boekte daarmee het grootste verlies onder de middelgrote fondsen. De jaarresultaten die het diervoerbedrijf naar buiten bracht lagen volgens analisten van ING min of meer in lijn met de verwachtingen.
De euro was 1,3560 dollar waard, tegen 1,3535 dollar bij het sluiten van de Europese aandelenmarkten op woensdag. De prijs van Amerikaanse olie steeg 0,3 procent tot 96,90 dollar per vat. Brentolie werd 0,8 procent duurder.

Of registreer je om te kunnen reageren.