Home

Nieuws 849 x bekeken

Beimer: consument verhit vlees onvoldoende

Enschede - Vleesbedrijf Beimer uit Enschede, dat vlees heeft geleverd waarop in Zweden ziekmakende E.coli-bacteriën (Ehec) zijn aangetroffen, zegt dat het bedrijf aan alle wettelijke voorschriften voldoet.

Het bedrijf stelt dat de consument vlees onvoldoende verhit en dat daardoor de op het vlees aanwezige bacteriën de weg naar het maag-darm-kanaal bij de mens kunnen vinden.

Beimer stelt in een persverklaring dat de producten die geleverd zijn aan de Zweedse afnemer Sven P. waren voorzien van "de duidelijke instructie dat deze door en door verhit moeten worden. Deze vermelding is door Sven P. overgenomen op de verpakking."

De directie van Beimer zegt geschrokken te zijn van alle commotie naar aanleiding van de vondst van de Ehec-bacterie in Zweden. Het bedrijf heeft bij de afnemer gevraagd om informatie over de daar gebruikte grondstoffen.  Het bedrijf zegt overtuigd te zijn van de kwaliteit van de producten en de volledigheid van de controles en de borging daarvan.

Of registreer je om te kunnen reageren.