Home

Nieuws

Bayer CropScience verhoogt omzet

Leverkusen - Bayer CropScience heeft in 2012 goede zaken gedaan. Het bedrijf zag de omzet met 15,5 procent groeien naar ruim 8,38 miljard euro terwijl het resultaat voor belasting, rentekosten en eenmalige posten met niet minder dan 30,7 procent naar 1,53 miljard toenam, zo blijkt uit de donderdag gepubliceerde jaarcijfers.

De markt toonde zich bereid de nieuwe gewasbeschermers van CropScience aan te kopen, maar ook het zaadgoed dat het op de plank heeft vond gretig aftrek, vooral in Amerika en Canada. Hoofdproducten in het zaaizaadsegment van het bedrijf zijn koolzaad/canola, rijst en katoen. In zowel het gewasbeschermings- als het zaadsegment steeg de omzet met dubbelcijferige percentages variërende van ruim 10 procent (onkruidbestrijders) tot ruim 17 procent. Het milieutechnieksegment deed het wat bescheidener met een omzetplus van 5,3 procent. Aan de positieve ontwikkeling hielpen  los daarvan ook de valutakosten mee. Concerndirectietopman Marijn Dekkers is er hoe dan ook zeer tevreden mee. “De successen zijn indrukwekkend, want ook 2011 was al een goed jaar voor CropScience,” stelt hij vast. De vooruitzichten voor het lopende jaar 2013 blijven bovendien goed. Naar verwachting groeit de omzet met een ‘hoog enkelcijferig percentage’ door in de richting van de 9 miljard euro en het resultaat groeit in die orde van grootte mee.

Bayer als geheel draaide in 2012 een omzet van 39,8 miljard euro (plus krap 9 procent). Het resultaat voor belasting, rentekosten en eenmalige posten pluste met bijna 13 procent naar 5,67 miljard.

Of registreer je om te kunnen reageren.