Home

Nieuws 873 x bekeken

Agrarische exportomzet 2012 gestegen

Den Haag – De export van voeding en levende dieren vanuit Nederland is in 2012 met 2 miljard toegenomen tot 50 miljard euro.

Het grootste deel van de toename betreft vermoedelijk Nederlands product. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De exportwaarde van voeding en grondstoffen samen is in 2012 met 2,8 miljard toegenomen. Van de toename komt 1,8 miljard op het conto van Nederlands product en 1 miljard betrof wederuitvoer. Aparte cijfers voor wederuitvoer zijn voor de landbouw niet beschikbaar, maar het is volgens het CBS waarschijnlijk dat het beeld vergelijkbaar is.
De export van goederen is in Nederland met 22 miljard toegenomen tot 431 miljard euro. Ongeveer twee derde van de groei kwam voor rekening van wederuitvoer, waarop volgens het CBS de marges veel lager zijn. Voor de totale export blijft Duitsland het belangrijkste exportland, gevolgd door het Verenigd Koninkrijk en België.

Of registreer je om te kunnen reageren.