Home

Nieuws

Afrikaans geld voor landbouwfonds Afrika

Rome - Equatoriaal Guinea heeft als eerste geld in een nieuw trustfonds voor landbouwontwikkeling en hongerbestrijding in Afrika, "Africa Solidarity Fund", gestopt. Het fonds is bedoeld om Afrikaanse landen die profiteren van met name oliedollars te laten investeren in voedselzekerheid op het continent. De donatie betrof 30 miljoen dollar.

In de afgelopen decennia waren het vooral rijke landen in het Westen, Zuid-Amerika en Azië die investeerden in de ontwikkeling van de Afrikaanse landbouw en het bestrijden van honger. Volgens directeur-generaal José Graziano da Silva van VN-voedselorganisatie FAO zijn sommige Afrikaanse landen nu wel in staat bij te dragen.

Het fonds is niet bedoeld om de geldstroom van rijke landen buiten Afrika te vervangen, maar aan te vullen. Equatoriaal Guinea is een klein land in West-Afrika met een bevolking van circa 700.000 mensen. Het gemiddelde inkomen is, gecorrigeerd voor koopkracht, vergelijkbaar met Zuid-Europa, vooral dankzij de export van olie.
Naast Equatoriaal Guinea heeft het eveneens door oliedollars aangedreven land Angola aangegeven een contributie voor te bereiden.

Of registreer je om te kunnen reageren.