Home

Nieuws 2797 x bekeken 1 reactie

Aanvoer FrieslandCampina omhoog geknald

Amersfoort - De melkaanvoer bij FrieslandCampina is in week 6 omhoog geschoten. Er werd 170 miljoen kilo melk geleverd, dit is 1 miljoen kilo meer dan in week 5. De melkaanvoer liet vorig jaar februari juist een grote dip zien, het verschil met vorig jaar is dan ook groot, toen werd er in week 6 zo'n 164 miljoen kilo geleverd. Tot en met januari is er 0,27 procent minder melk geleverd (inclusief vetcorrectie).

Melkveehouders die nog melkquotum willen leasen moeten snel zijn. De periode om melk te leasen loopt weliswaar vrijdag pas af maar door het vele papierwerk dat er met de aanvragen gemoeid is stoppen de quotumhandelaren al eerder met de bemiddeling.

De prijs van de leasemelk is in de afgelopen week verder gedaald en kost per kilo vet tussen de 60 en 80 cent.

Eén reactie

  • Sjaak

    Tsja, dit is ook mosterd na de maaltijd! Diegene, die erop gegokt hebben niet te hoeven leasen zijn nu waarschijnlijk te laat en gaan superheffing betalen...

Of registreer je om te kunnen reageren.