Home

Nieuws 1 reactie

Aantal bevingen Groningen neemt toe

Groningen - In 2013 is de provincie Groningen en het gebied er direct omheen 17 keer getroffen door een aardbeving. Dat blijkt uit cijfers van de KNMI. Donderdagavond werd de provincie getroffen door schokken van 2,7 en 3,3 op de schaal van Richter.

Wanneer de frequentie doorzet, komt het aantal aardbevingen in 2013 uit op 159. Gemiddeld lag het aantal in de afgelopen jaren steeds net onder de 100. De bevingen zijn gevolg van de gaswinning in het gebied, die de staat jaarlijks zo’n 10 miljard oplevert.

De Groninger Bodem Beweging eist na donderdagavond een publiek debat, overigens ook over de gevolgen van zoutwinning. In het debat zou de burger moeten kiezen tussen direct stoppen met winning totdat onderzoek is afgerond of doorgaan tijdens onderzoek.
Eerder stelde de Nederlandse Aardolie Maatschappij dat agrarische bedrijven extra kwetsbaar zijn voor schade bij aardbevingen omdat stallen en schuren vaak minder stevig en goed onderhouden zijn dan woonhuizen.

Eén reactie

  • Ariker

    Voor / met die 10-miljard Euro kun je de gedupeerden geheel schadeloos stellen. Dat zijn wij, genieters van onze aardse giften, wel verplicht.

Of registreer je om te kunnen reageren.