Home

Nieuws 2 reacties

Zeeuwse grondprijs in lift

Hulst - De grondprijzen in Zeeuws-Vlaanderen stijgen door een toenemende vraag vanuit Vlaanderen. Rond Antwerpen wordt in de komende jaren 2.500 hectare landbouwgrond omgezet in natuur, waardoor boeren uit die omgeving in Zeeuws-Vlaanderen op de markt komen.

ZLTO-voorzitter Frank Kuijpers in Hulst zegt dat de prijzen in Zeeuws-Vlaanderen oplopen tot 70.000 euro per hectare. Naast de vraag van Belgische collega's is er ook de toenemende vraag vanuit de melkveehouderij. Een aantal melkveehouders is in de afgelopen jaren naar Zeeuws-Vlaanderen getrokken. Die boeren hebben aanvankelijk geïnvesteerd in stallen en quotum, maar die komen  nu op de markt voor grond, ook gezien het mestbeleid, dat van melkveehouders eist in grond te investeren om een uitbreiding van de veestapel te kunnen realiseren.

Volgens Kuijpers is een prijs van 70.000 euro per hectare in veel situaties niet op te brengen - al is dat afhankelijk van de bedrijfssituatie. Boeren die in Vlaanderen onteigend zijn, kunnen de hogere prijzen gemakkelijker opbrengen. "Dan komen de Zeeuws-Vlaamse boeren toch als tweede", zegt hij.

Laatste reacties

  • info36

    Die Belzen veroorzaken in Zeeuws Vlaanderen al genoeg ellende door te dwingen dat een goede polder onder water gezet moet worden en nu kan dit er ook nog bij.

  • masmas

    Hier rond antwerpen is de grondprijs 75000 a 100000 per ha, dus is het in holland een koopje voor de rijke perenboeren

Of registreer je om te kunnen reageren.