Home

Nieuws 2 reacties

Weer biovergister van Schücking failliet

Enschede - Bio Energieprojecten in Enschede is failliet. Het bedrijf is onderdeel van Schücking Energy Group (SEG) en eigendom van ondernemer Jupp Schücking.

Eerder gingen al zijn biovergisters Hazelaar in Sleen, ProZinger in Beilen en Mosch Termische Installaties in Enschede failliet. Sinds november 2012 is de Schücking Energy Group ook eigenaar van Bio Energy Partner (BEP) in Heeten (Ov) dat destijds werd overgenomen uit het faillissement van Biogreen. Daarnaast is Schücking eveneens mede-eigenaar van de grootste biovergister van Nederland, die van Lijnco Green in Terneuzen. Deze installatie kostte destijds 33 miljoen euro en valt volgens curator Mink Severiens, advocaat bij Dijks Leijssen Advocaten & Rechtsanwälte uit Enschede, buiten het faillissement. Achter de schermen wordt gewerkt aan een doorstart, maar Severiens wil hierover nog niets zeggen.
Of Bio Energy Partner in Heeten eveneens buiten het faillissement valt is niet duidelijk, Severiens was niet bereikbaar voor verder commentaar.

Laatste reacties

  • koestal

    Dit zal de laatste ook niet zijn , In Duitsland gaat het wel goed door de gunstige regelgeving en belastingfaciliteiten

  • koestal

    De energiecentrales in Nederland bepalen hun eigen prijs,als er zoals nu een overschot is krijgen andere leveranciers een fooi ,die niet kostendekkend is !

Of registreer je om te kunnen reageren.