Home

Nieuws 474 x bekeken 1 reactie

Waterschap: veel bedrijven kennen regels niet

Den Bosch – Door het verkeerd stallen en niet goed reinigen van spuitapparatuur komen grote hoeveelheden gewasbeschermingsmiddel in het oppervlaktewater terecht.

Dat concludeert het Waterschap Aa en Maas na 40 bedrijfsbezoeken. Als veldspuiten schoongemaakt worden, mag het reinigingswater niet geloosd worden of stromen naar een naastgelegen sloot. Wel mag reinigingswater onder voorwaarden verspreid worden over het landbouwperceel. Bij bezoeken bleef ruim de helft van de betrokken bedrijven niet goed op de hoogte te zijn van de regels. Bij de overige bedrijven is extra voorlichting gegeven. Als overtredingen worden geconstateerd, kan bestuurlijk en strafrechtelijk worden opgetreden.

Eén reactie

  • schoenmakers1

    Het waterschap heeft veel teveel regels, het is een zelfde club geworden als de diverse milieuclubs, maar met verplichte contributie

Of registreer je om te kunnen reageren.