Home

Nieuws 333 x bekeken

Wales krijgt wel 15 procent overheveling

Londen – Hoewel de regering van Engeland uiteindelijk heeft afgezien van een overheveling van 15 procent binnen de Europese landbouwgelden en die overheveling heeft vastgesteld op 12 procent, houdt de landsregering van Wales wel vast aan 15 procent, het maximale percentage dat Brussel toestaat.

De Farmers Union of Wales heeft de beslissing in harde bewoordingen veroordeeld. ''De Welsh boeren krijgen nu een achterstand op hun collega's elders in de EU. De verlaging van de inkomensrechten betekent toch al een klap voor de boeren en dan krijgen we hier in Wales dat er nog een keer overheen. Als je toch wilt overhevelen, doe dat dan in ieder geval stapsgewijs en niet in één klap,'' aldus voorzitter Emyr Jones. Binnen Groot-Brittannië kiest Schotland voor 9 procent overheveling terwijl dat in Noord-Ierland beperkt blijft tot 7 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.