Home

Nieuws 2 reacties

Vlees Willy Selten mag niet worden verkocht

Den Haag - 2 miljoen kilo vriesvlees van de verdachte vleesgroothandel Willy Selten mag niet worden verkocht voor menselijke consumptie. De rechter heeft dat vrijdag bepaald in een kort geding dat de curator van het failliet verklaarde bedrijf had aangespannen tegen de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

De curator meent dat met het vlees niks mis is en kan worden opgegeten. De NVWA bleef dat verbieden omdat er bij Willy Selten meer vlees is verkocht dan ingekocht. De herkomst en kwaliteit van vlees zijn daarom onduidelijk, aldus de NVWA.
De rechter sluit niet uit dat bij de vleesgroothandel ongedocumenteerd, onveilig vlees is gemengd. "De veiligheid van de hele voorraad vlees staat daarom niet vast. Een risico voor de voedselveiligheid is in dit geval duidelijk aanwezig."
Vleesgroothandel Willy Selten in Oss en twee directeuren worden verdacht van fraude omdat er 300.000 kilo paardenvlees met rundvlees zou zijn gemengd en als puur rundvlees zou zijn verkocht. De voorraad vlees van het bedrijf ligt al maanden in vier vrieshuizen.

Laatste reacties

  • koestal

    honden- of kattenvoer van maken

  • Mozes

    Verkopen aan Jaap Korteweg die het kan verwerken in zijn hamburgers. Van de hamburgers van Jaap Korteweg weet je nooit wat er in zit, maar omdat deze het label vegetarisch dragen is dit toegestaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.