Home

Nieuws 10 reactieslaatste update:4 dec 2013

Veel vrienden voor Anti-Wakker-Dier op Facebook

Doetinchem - Het verbod op de geboortehulp in de veehouderij is de aanleiding geweest voor een Anti Wakker Dier-pagina op Facebook, die maandag en dinsdag in korte tijd duizenden vrienden kreeg.

Initiatiefnemer is Mark Nijhuis uit Zieuwent. Nijhuis zegt de pagina als een ludieke actie te hebben opgezet. De pagina heeft in twee dagen al bijna tienduizend vrienden. De ludieke actie oogstte landelijke publiciteit, in de vakbladen, maar vervolgens ook in De Telegraaf.

De 21-jarige Nijhuis uit het Gelderse Zieuwent  zette de pagina op samen met vrienden uit Lichtenvoorde en Mariënvelde.

Hij had niet de grote response verwacht, die hij nu gekregen heeft. De actie levert hem veel extra werk op, omdat hij ook de inhoud van de reacties nog een beetje in de gaten houdt.

"Kritiek mag, maar het moet wel iets toevoegen. En we willen er geen scheldpartijen." Een verwijzing naar Hitler werd van de site verwijderd.

Hij had aanvankelijk een provisorisch logo gemaakt, dat was gebaseerd op het Wakker Dier-label. Na een verzoek van Wakker Dier, pastte hij het logo aan. Op het originele logo rust auteursrecht.

Een van de eerste reageerders was boerenzoon Erik Middelveld. Middelveld is het gezeur en gezever zat is van het "politiek incorrecte volkje wat achter Wakker Dier, Varkens In Nood en andere van deze 'milieuorganisaties' zit. Deze mensen zijn niet meer bezig het dierenleed te bestrijden, maar puur 'boertje' pesten! Waarom? Geen idee, misschien een akkefietje gehad met een buurman agrariër?"

De volgers waren aanvankelijk vooral jonge mensen, studenten van agrarische opleidingen en boerenzoons en -dochters. Inmiddels is er een veel bredere aanhang. Er zijn agrarisch ondernemers die een Facebook-account aanmaken, om deel te kunnen nemen aan de discussie.

"

Laatste reacties

 • Jan Braakman

  Inmiddels heeft de facebook-pagina haar logo (gebaseerd op het Wakker Dier-label) van de pagina verwijderd op verzoek van Wakker Dier.

 • jordi 1455

  Terwijl wakker dier al meerdere malen is betrapt op plagiaat.

 • Elevage

  dus ook deze site luistert naar Wakker Dier!!!

 • alco1

  Het is een heel goed idee om ook via Facebook e.d. de handels wijze van Wakker Dier aan de kaak te stellen. Maar doe het dan zo dat ze niet met gerechtelijke procedures kunnen dreigen.

 • Mozes

  En hou het a.u.b. fatsoenlijk.
  Onfatsoen slaat neer op de gehele boerenstand.

 • Jan.braakman1

  Inmiddels is gebleken dat Erik Middelveld weliswaar een van de eerste reageerders was op de facebook-pagina, maar niet de initiatiefnemer. Volgens Nieuwe Oogst is Mark Nijhuis uit Zieuwent de initiatiefnemer.

 • stan

  Dit is niet zomaar boertje pesten. Hier zit een duidelijke strategie achter en dus kunnen we nog meer actie verwachten vooral tegen de melkveehouderij. Deze sector staat nl in de startblokken voor een behoorlijke uitbreiding en dat boezemd milieuorganisaties grote angst in. Vooral in de aanloop naar een kamerdebat verzinnen ze nieuwe acties.

 • alco1

  We kunnen in ieder duidelijk aanwijzen door welke groeperingen onze economie naar de mallemoer wordt geholpen.

 • Heijdravleesvee

  Tel de politiek hier ook bij. Voorop lopen in EU en leeglopen door regeltjes en wetten uit den Haag.

 • reiziger

  wakkerdier zijn de zelfde soort mensen als de organisatie van albdu6 probeer met zieligebeelden mensen geld aftetroggelen voor een doel vervolgens
  eigenzakken vullen. OPLICHTERS

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.