Home

Nieuws 1 reactie

Toch groter bouwblok voor geitenbedrijf Landerd

Den Haag – Een geitenbedrijf in de gemeente Landerd mag toch uitbreiden tot 2,5 hectare, ondanks het door de provincie ingestelde bouwverbod dat uitbreiding van het bouwblok boven 1,5 hectare niet toestaat.

Dat heeft de hoogste bestuursrechter (Raad van State) dinsdag besloten.

De geitenhouder kreeg al in april 2010 een vrijstelling en een bouwvergunning voor de uitbreiding van een geitenstal en de aanleg van een sleufsilo. Die vrijstelling is door het provinciale verbod niet aangetast, vindt de rechter.

Eén reactie

  • a.van.hoof1

    Een terechte beslissing. Brabantse bestuurstop is hardstikke ziek. Als er geen nieuwe ontwikkelingen mogelijk zijn dan is er ook geen milieuwinst, verbetering omgeving en beter dierenwelzijn mogelijk. Ook binnen de huidige regels is er van alles mogelijk. Kijk eens naar Zo ziet Limburg dieren. Toon van hoof

Of registreer je om te kunnen reageren.