Home

Nieuws 1 reactie

'Telers moeten betalen voor marktinformatie'

Lelystad - Akkerbouwers gaan straks betalen voor markt- en prijsinformatie, die nu nog door het Productschap Akkerbouw wordt gepubliceerd.

Door de opheffing van de productschappen moet het verzamelen van markt- en prijsinformatie privaat worden geregeld, zei voorzitter Jaap Haanstra van LTO-Akkerbouw op een ledenbijeenkomst in Lelystad.

Het productschap subsidieert de landbouwbeurzen. Daarnaast publiceert het productschap informatie over de aardappel- en uienmarkt. Ook verzamelt het productschap graanprijzen en beheert het aardappelprijsinformatiesysteem Agriprins. Haanstra: "LTO, NAV en NAJK werken aan een producentenorganisatie, die taken van het productschap gaat overnemen. We willen een Price Plaza oprichten voor markt- en prijsinformatie. Telers moeten daar wel voor betalen."

De regering besloot vorig jaar dat alle productschappen en bedrijfschappen worden opgeheven. Haanstra noemt het een politieke misser. "Meer dan 85 procent van het bedrijfsleven wil de schappen behouden. Het is ondemocratisch dat de regering dit negeert. Pas nu realiseert de politiek zich wat ze eigenlijk weggooien."

Eén reactie

  • schoenmakers1

    heel mooi dat mensen die er gebruik van maken er voor moeten betalen, het is bij mij nog nooit info geweest waar ik iets mee kon

Of registreer je om te kunnen reageren.