Home

Nieuws 6 reacties

Rendac wil tarieven verhogen

Son – Rendac wil de destructietarieven verhogen. De verwerker van kadavers heeft hiervoor een voorstel voorgelegd aan de stakeholders, waaronder LTO en het ministerie van Economische Zaken.

De ophaaltarieven moeten hoger vanwege de lagere opbrengsten voor vetten en meel.
Volgens LTO gaat het om een forse verhoging van de tarieven en het aanpassen van de normgewichten voor verschillende diercategorieën. Dit pakt volgens LTO vooral voor de varkenshouderij erg nadelig uit. De voorstellen zouden leiden tot een verdubbeling van de tarieven. LTO varkenshouderij vindt dit niet acceptabel en heeft bezwaar aangetekend. Het ministerie kan nog niet reageren op het voorstel, omdat er nog geen formeel voorstel voor de tarieven voor 2014 ligt. Staatssecretaris Sharon Dijksma van landbouw neemt uiteindelijke een besluit over de tarieven.

Laatste reacties

 • boerderij12

  nieuwe aandeelhouder wil lekkere winsten draaien dus dan krijg je dit

 • aarthamstra1

  ZLTO/RENDAC Boerenbedrog heeft weer iets gevonden om boeren een poot uit te draaien.Het enige product waar ze geen in concurrentie hebben . Afval stromen waar ze dat wel hebben .Betalen ze dikke prijzen. van honderden euro's per ton.

 • bankivahoen

  Dat krijg je als ze geen concurrenten dulden!

 • Mozes

  Aarthamstra, Rendac is niet meer van ZLTO. De nieuwe eigenaren zijn niet tevreden met het lage tarief waar ZLTO mee tevreden was.

 • minasblunders1

  Er zullen op deze manier weer veel kadavers een illegale weg gaan.

 • tinus888

  paar jaar terug betaalde we ook het dubbele,toen hoorde we de LTO niet!

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.