Home

Nieuws 2 reacties

Rabobank verkoopt Poolse bank

Utrecht – Rabobank verkoopt voor circa 1 miljard euro haar Poolse bank BGZ aan het Franse BNP Paribas. Rabobank breidde in 2012 nog haar aandeel in BGZ uit van 60 naar 98 procent en noemde Polen destijds een belangrijke groeimarkt. De stap volgt op een schikking van 774 miljoen euro die Rabobank trof met toezichthouders vanwege (pogingen tot) fraude met de interbancaire rentetarieven Euribor en Libor.

Rabobank is relatief kort op grote schaal in Polen actief. De strategie van BGZ was gericht op twee pijlers: het bedienen van klanten in de food & agrisector en de particuliere markt. Rabobank heeft als doel nationaal groot te zijn op vrijwel alle terreinen en internationaal sterk te zijn in financieringen in de food & agrisector.
Polen heeft een aantrekkelijke agrarische sector, zei Rabobank-bestuurder Berry Marttin bij het verwerven van een controlerend aandeel in BGZ. Rabobank zegt BGZ te verkopen omdat het niet wil deelnemen aan de overnamegolf op de Poolse bankenmarkt. Rabobank heeft haar Indonesische bankbedrijf nog in de etalage zijn.
BNP Paribas-bestuurder Stefaan Decraene voegt daaraan 'significante groeivooruitzichten' te zien in Polen.

Laatste reacties

  • agratax2

    Zou Rabo Nederland zich weer willen / moeten richten op zijn basis, de Nederlandse spaar en hypotheekmarkt?

  • erwinvaneijk

    ik denk het wel agratax . het zal de rabo wel te heet onder de voeten worden met landjepik in polen

Of registreer je om te kunnen reageren.