Home

Nieuws

Rabobank International verliest zelfstandigheid

Utrecht - Rabobank maakt een einde aan de grote zelfstandigheid van Rabobank International. De bank voegt het bedrijf inclusief het onderzoeksbureau voor landbouw- en voedingsmarkten FAR toe aan de Nederlandse afdeling.

Dat schrijft Het Financieele Dagblad op basis van een adviesaanvraag die de bestuurders van de bank eind november bij hun ondernemingsraad indienden onder de titel 'Samen zijn we één Rabobank'.
De belangrijkste wijziging waarover in het document wordt gesproken, is dat risicomanagers in het vervolg rapporteren aan financieel topman Bert Bruggink, in plaats van de topbestuurder van Rabobank International. De post was overigens onbezet sinds Sipko Schat vorige maand vertrok vanwege het schandaal waarbij (poging tot) fraude werd gepleegd met de interbancaire rentetarieven Libor en Euribor.
Rabobank International werkt vanuit kantoren in onder meer Londen en Singapore. Rabobank is de grootste kredietverschaffer van de Nederlandse land- en tuinbouw.

Of registreer je om te kunnen reageren.