Home

Nieuws 1788 x bekeken 1 reactie

Provincies willen intrekking Reconstructiewet

Arnhem - De vijf reconstructieprovincies Limburg, Noord-Brabant, Gelderland, Utrecht en Overijssel werken aan een verzoek aan staatssecretaris Sharon Dijksma om de Reconstructiewet in te trekken. Dat meldt de woordvoerder van Gelders gedeputeerde Jan Jacob van Dijk.

Na de intrekking van de Reconstructiewet kunnen provincies hun reconstructieplannen intrekken. De provincie Noord-Brabant had haar reconstructieplannen vorig jaar al ingetrokken, maar dat besluit is afgelopen maand door de Raad van State terug gedraaid. Voor de provincie Noord-Brabant kan een impasse worden doorbroken door de intrekking van de Reconstructiewet.

De provincie Gelderland werkt aan een nieuwe omgevingsvisie en omgevingsverordening. Daarin worden de zones zoals die in reconstructieplannen zijn vastgelegd op hoofdlijnen overgenomen. Als het nieuwe beleid door de Gelderse staten is vastgesteld, kunnen de Gelderse reconstructieplannen vervallen. De provincie Noord-Brabant werkt aan een nieuwe Verordening Ruimte, waarin de zonering van de reconstructieplannen al verlaten is. De provincie Utrecht heeft in de provinciale structuurvisie en de bijbehorende verordening al plannen getrokken die in de plaats komen van de reconstructieplannen.

De intrekking van de Reconstructiewet houdt niet in dat de reconstructieplannen in alle provincies ook vanzelf verdwijnen. Daarvoor geldt dan overgangsrecht. In de intrekking van de Reconstructiewet is voorzien in de wijziging van de Wet Inrichting Landelijk Gebied die op 1 januari ingaat. De provincie Overijssel wil de reconstructieplannen voorlopig  behouden.

Eén reactie

  • minasblunders1

    Als je zo'n artikel leest besef je weer eens ten volle in wat voor krankzinnig land we leven.

Of registreer je om te kunnen reageren.