Home

Nieuws 1198 x bekeken

Populaire petitie tegen plannen Rhoon

Rhoon – Ruim 20.000 sympathisanten hebben de petitie 'Stop project Buijtenland nu!' tegen 600 hectare geplande natuur en natte recreatie bij Rhoon, een dorp vlakbij Rotterdam, ondertekend. Daarmee is de helft van de handtekeningen die nodig is voor een burgerinitiatief binnen.

Dat blijkt uit de telling van de petitie-website www.petities24.nl. Met 40.000 handtekeningen komt het onderwerp op de agenda van de Tweede Kamer. De actie betreft een initiatief van de boerendochters Sharona en Mariëlle de Klerk, wiens vader tot de vijftien boeren behoort die moeten wijken. De petitieactie startte op 2 oktober. Onlangs koos de Tweede Kamer al voor een andere invulling van het project, maar de petitieactie wordt doorgezet zolang onduidelijk blijft of het alternatief aantrekkelijk is.

Of registreer je om te kunnen reageren.