Home

Nieuws 3 reacties

Plan tegen resistente schimmels

Den Haag – Het kabinet moet een plan van aanpak opstellen om de verspreiding van resistente schimmels uit onder meer de landbouw te beperken. De Tweede Kamer nam donderdagavond een door PvdD en PvdA ingediende motie met die strekking aan.

Met name de aspergillusschimmel zou voor grote risico's zorgen. Jaarlijks overlijden dertig tot vijftig patiënten in Nederland als gevolg van deze schimmel, zegt initiatiefnemer Esther Ouwehand (PvdD). Het plan van aanpak moet binnen een half jaar gereed zijn.

Laatste reacties

 • schoenmakers1

  meer middelen toelaten?

 • joohoo

  Dit nieuwe plan van aanpak moet er dus voor zorgen dat het oude plan van aanpak uit het zicht verdwijnt.Simpel!!!!! snel groeiende schimmels hebben een losse structuur en zijn met lage dosering goed te bestrijden.Echter de huidige wetgever heeft de regels zo gemaakt dat de aanvoer van mineralen nog geen 35% van de afvoer is . Uit onderzoek is al duidelijk geworden dat schimmels de laatste jaren langzamer groeien en daardoor een vaste structuur hebben.Deze zijn met een normale dosis niet meer te bestrijden.Met die wetenschap in het achterhoofd is het aantal slachtoffers 30 tot 50 wel erg laag.Wen er maar aan.

 • agratax2

  Zou een schimmel zich laten afschriken door een plan van aanpak? Het heb mijn fwijfels.
  Is 50 doden meer per jaar in Nederland zo erg voor een bevolking van 16.000.000 . Begrijp me goed voor de nabestaanden is het erg maar het aantal mensen zal er echt niet extreem door afnemen in Nederland of op de wereld. Ik denk wel eens; 'We moeten minder spastisch doen over de dood, leven en dood horen bij elkaar. Het leven een grote onzekerheid, niemand wanneer HIJ /ZIJ geboren wordt en daarna weet HIJ /ZIJ zeker dat de dood komt, maar wanneer is en blijft onzeker'. Maar het lijkt er op dat onze leiders de dood willen overwinnen en ons het eeuwige leven willen geven als politieke winst.

Of registreer je om te kunnen reageren.