Home

Nieuws

Overheveling in Engeland 12 procent

Londen – De Engelse minister voor plattelandszaken Owen Paterson heeft de overheveling van Pijler 1 naar Pijler 2 vastgesteld op 12 procent.

De regering in Londen had eerder voorgesteld de maximaal door Brussel toegestane 15 procent over te hevelen, maar dat stuitte op groot verzet van de boerenbonden. Paterson heeft daar nu aan toegegeven, maar voegt daar wel aan toe dat de overheveling in 2016 weer wordt bekeken 'met de intentie om het dan wel op 15 procent te brengen'.

Volgens de minister levert de maatregel over de komende zeven jaar gezien bijna 4,2 miljard euro op voor het platteland. De National Farmers Union denkt op haar beurt dat het lagere overhevelingspercentage 270 miljoen euro voor de boeren waard is. Wat vergroening betreft, volgt Engeland definitief de criteria die door de Europese Commissie zijn voorgesteld.

Of registreer je om te kunnen reageren.