Home

Nieuws 2 reacties

Nederlandse boer verjaagd in Zimbabwe

Riverhead - Een Nederlandse boer in Zimbabwe is verjaagd van zijn boerderij en verscheidene van zijn medewerkers zijn gearresteerd. De boerderij van Piet Zwanikken viel eigenlijk onder speciale bescherming van de Zimbabwaanse regering, maar vorige week bestormden oorlogsveteranen het landgoed.

Dat meldt de onafhankelijke radiozender SW Radio Africa. De veteranen beschadigden de tien trekkers van Zwanikken, die de boerderij al vijftien jaar had. Bovendien gaven ze zijn medewerkers opdracht naar een bijeenkomst van de ZANU PF-partij van president Robert Mugabe te gaan. Toen die dat weigerden, werd de politie ingeschakeld. Die arresteerde tien medewerkers wegens het uitlokken van geweld.

Zimbabwe en Nederland hebben een verdrag gesloten dat Nederlandse boeren in het land moet beschermen. Zwanikken was echter al twee jaar doelwit van dreigementen, intimidatie en geweld. Vorig jaar werd hij in het gezicht geschoten, wat hij overleefde. Eerder werd zijn boerderij enkele dagen 'overgenomen', waarbij voor duizenden euro's aan materiaal werd vernietigd.

Laatste reacties

  • trekker123

    Dat gaan we dus na de kerst in Zuid Afrika ook beleven. Is maar een kwestie van tijd met een regeringsleider die voor 15 miljoen aan zijn woning laat verbouwen. Dan weet je ook meteen hoe de mensen die zo begaan zijn met gerechtigheid werkelijk denken.

  • ed12345

    Het is een diep triest verhaal wat eigenlijk al behoorlijk wat jaren duurt en al heel wat mensenlevens heeft gekost Blogger Doetze kan waarschijnlijk een half boek vullen van wat hij heeft meegemaakt daar Mensen zoals Doetze die daar al meerdere generaties zitten en hun hele familie daar is en dan zo verjaagt worden met gevaar voor het leven van je hele gezin en eventueel ook je medewerkers

Of registreer je om te kunnen reageren.