Home

Nieuws 3 reacties

Natuurmonumenten voor groot wild in Overijssel

Zwolle – Natuurmonumenten wil dat groot wild welkom wordt geheten in Overijsselse natuurgebieden. Het betreft edelherten, damherten en everzwijnen die zich verplaatsen vanuit omliggende natuurgebieden zoals de Gelderse Veluwe, Duitsland en het Drentse Dwingelerveld.

LTO is hier geen voorstander van, maar volgens Natuurmonumenten is maatwerk en schadevergoeding vanuit een faunafonds mogelijk.
De organisatie stelt dat uit de 'Groot Wild Enquête' die het zelf onder 40.000 leden en niet-leden hield, blijkt dat 80 procent van de Nederlanders voorstander is van wild in Overijsselse natuurgebieden. Ruim de helft (57 procent) is tegen afschot bij overlast voor de landbouw. De respondenten zien liever dat landbouwpercelen uitgerasterd worden. In Overijssel wordt nu buiten de Veluwe geen groot wild getolereerd, mede omdat ze landbouwschade en verkeersproblemen veroorzaken.
De natuurbeschermingsorganisatie wil ook dat de Ecologische Hoofdstructuur alsnog wordt gerealiseerd.

Laatste reacties

  • alco1

    Geld zat!!!!!!!!

  • Gijs Gans

    DE GANZENSCHADE KAN AL NIET VERGOED WORDEN, NOG MEER SCHADE ?????

  • schoenmakers1

    uit dat onderzoek kwam ook naar voren dat 2/3 vond dat de boeren zelf voor de schade op moesten draaien

Of registreer je om te kunnen reageren.