Home

Nieuws 3 reacties

Nationaal akkoord voor land- en tuinbouw nodig

Den Bosch - Voorman Hans Huijbers van de Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie bepleit een nationaal akkoord voor de land- en tuinbouw. Belangrijke partijen zouden daarin afspraken moeten maken over energie, over innovaties in de agrarische sector en over voedsel.

Huijbers wil af van de discussies per thema. Er moeten beslissingen genomen worden aan de hand van een brede visie op de land- en tuinbouw waarin de belangrijkste partijen meepraten. "Zoiets als een SER-akkoord", zegt Huijbers.
Het idee voor het nationaal akkoord is niet doorgesproken met LTO-voorzitter Albert Jan Maat. "Dit kwam op bij de voorbereiding van mijn speech voor de ZLTO-dag."
Huijbers bepleit een strategische agenda die er voor moet zorgen dat de animo om bedrijven over te nemen weer toeneemt, dat er geïnvesteerd wordt in innovatie. "En dan bedoel ik niet die revolving funds, waar het geld terug moet komen. We moeten durven geld te verbranden. Eén op de tien projecten lukt, maar dan heb je ook iets."

Laatste reacties

 • minasblunders1

  Zo'n overleg heeft alleen zin ZONDER de Z(LTO). Er is al genoeg vernield door deze lieden.

 • schoenmakers1

  ik snap steeds minder hoe een club die zo weinig aanhang heeft wel steeds over de gehele beroepsgroep mag beslissen

 • gjh

  minasblunder en schoenmakers goeie opmerkingen zulke prutsers mogen eigelijk niet aan tafel want ze slopen de gehele boeren sector.
  het is ongelooflijk dat ze nog leden hebben want ze zitten voor hun eigen belang , hoe dom kun je zijn om de bende nog te steunen hoe eerder dat dit stopt hoe beter, WANT BETER NIETS DAN IETS IN DIT GEVAL

Of registreer je om te kunnen reageren.