Home

Nieuws 1074 x bekeken 2 reacties

NVWA gaat uitbreiden

Den Haag - De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) gaat uitbreiden en reorganiseren. De toezicht- en handhavingscapaciteit van de NVWA wordt uitgebreid door structureel meer mensen in te zetten, met name inspecteurs en dierenartsen.

Het gaat om 125 arbeidsplaatsen in 2014, oplopend tot 155 in 2018. Daarnaast gaat de organisatie de keuring en toezicht aanpakken omdat het huidige systeem met privaat en publieke controles te kwetsbaar is. Het systeem voldoet met name op fytosanitair en veterinair gebied niet altijd aan de Europese eisen.
Het kabinet stelt structureel 33 miljoen euro extra beschikbaar voor de NVWA. Daarnaast wordt de komende drie jaar 34 miljoen euro extra geïnvesteerd. Het bedrijfsleven moet 10 miljoen euro bijdragen.
Staatssecretaris Sharon Dijksma constateert dat de NVWA op dit moment niet volledig in staat is om haar taken goed uit te voeren. "Dat is een onwenselijke situatie", aldus Dijksma.

Laatste reacties

  • krulsaart

    Zo zie je maar weer: met een goede mediacampagne kun je veel bereiken. De laatste maanden lees ik bijna dagelijks dat de controles van het nvwa niet deugen. In plaats van reorganiseren (wat een bedrijf zou moeten) zetten we er gewoon wat poppetjes bij op kosten van de producent en de belastingbetaler.

  • chila

    €33000000.00 : 125 dierenartsen = € 264000.00 p.p !!!
    Mijn vleesvarkens worden voor het laden gekeurd en tijdens het lossen ,
    dubbel werk dus . Als ze tijdens het lossen wrak vee zien mogen ze mij klepkeuring verplichten . Kunnen ze het geld voor extra dierenartsen in de pocket houden . Vrolijk kerstfeest allemaal !Of registreer je om te kunnen reageren.