Home

Nieuws

NBHv zet VeehandelsAcademy op

Zoetermeer - De Nederlandse Bond van Handelaren in Vee (NBHV) gaat samen met de private opleidingsinstelling VCF-opleidingen in Geffen een VeehandelsAcademy oprichten.

De Veehandelsacademy biedt opleidingen en bijscholingscursussen aan voor veehandelaren en transporteurs. De NBHV heeft samen met VCF een bedrijfsplan opgesteld en de activiteiten ingepland. Er komt ook een enquête onder veehandelaren en veetransporteurs die wordt uitgevoerd door opleidingsinstelling Aequor in Ede. Het rapport dat Aequor moet maken moet leiden tot een basis en aanbevelingen voor het opzetten van nieuwe opleidingen voor de veehandel en transportsector.

Eerder dit jaar verscheen het rapport 'Economische betekenis en perspectief van de Nederlandse Veehandel'. Eén van de aanbevelingen van dit rapport was om de opleidingsmogelijkheden voor veehandel en transporteurs te verbeteren. De Commissie Veehandel van het Productschap vee en Vlees besloot om die vraag invulling te geven.

De NBHV krijgt een PVV-subsidie van een kleine 43.000 euro om al deze activiteiten op te zetten. Het PVV-bestuur keurde woensdag in de bestuursvergadering de aanvraag van de NBHV goed.

Het PVV-bestuur is ook akkoord gegaan met de overname van de taken van het Bureau Nederlandse Vee-export en de Commissie Veehandel door de NBHV.

Of registreer je om te kunnen reageren.