Home

Nieuws 539 x bekeken

Monsanto en Novozymes samen in microbiële producten

Kopenhagen/St. Louis - De Deense enzymenfabrikant Novozymes en het Amerikaanse gewasbeschermings- en zaadgoedconcern Monsanto bundelen de krachten op het gebied van microbiële producten ter vergroting van de opbrengsten in de akker- en tuinbouw.

In de zogenoemde BioAg-alliantie van de partners gaat het om onderzoek, ontwikkeling en afzet van de bedoelde producten. Novozymes neemt het onderzoek en de ontwikkeling voor zijn rekening, Monsanto zorgt voor de commercialisering, zo blijkt uit de mededeling van de concerns.

De producten worden ontwikkeld op basis van micro-organismen zoals bacteriën en schimmels en kunnen dienen als gewasbeschermers. Daarnaast kunnen ze ook de productiviteit en de vruchtbaarheid van de gewassen verbeteren. De twee bedrijven zien daarin een enorm marktpotentieel, mede ook met het oog op de snel groeiende wereldbevolking en de daardoor verder stijgende vraag naar voedsel.

Momenteel wordt wereldwijd al voor 1,8 miljard euro omgezet op de markt voor microbiële producten voor de landbouw. Monsanto betaalt aan Novozymes 228 miljoen euro voor de deelname aan de bioag-activiteiten van de Denen.

Of registreer je om te kunnen reageren.