Home

Nieuws 5 reacties

Maat: kabinet ontbeert grote visie

Den Haag – Het kabinet heeft geen grote visie die de Nederlandse economie uit het slop kan helpen trekken. Omdat het kabinet steeds deelakkoorden moet sluiten met afzonderlijke partijen, komt regelmatig een onverwachte lastenverzwaring voor ondernemers uit de hoge hoed.

Dat zegt voorzitter van LTO Nederland Albert Jan Maat. Maat vindt dat de regering in 2013 verrassend veel ondernemersonvriendelijke maatregelen nam, van de afschaffing van rode diesel tot de verhoging van de assurantiebelasting en drinkwaterbelasting. "De landbouwexport is weer 7 procent toegenomen, maar in plaats van de sector te koesteren, wordt die steeds meer belast. Ik zie te weinig tekenen dat in 2014 plotseling een grote visie opduikt."

Laatste reacties

 • gokkinga

  prima

 • Achterland

  Praat Maat namens de LTO of het CDA !!! De visie van LTO zou ik ook wel eens willen zien, zeker mbt de melkveehouderij en de intensieve veehouderij. Maat kijk eerst eens naar jezelf ipv naar de ander !!!

 • alco1

  Maat praat met stroop.

 • agratax2

  Maat heeft veel commentaar al dan niet terecht. Ik mis in dit stuk net als in vele andere stukken van zijn hand 'Een duidelijke visie m.b.t. landbouw en / of economie in de toekomst'. Ik weet dat landbouw een grote vraag naar arbeid heeft en dat dit een duidelijke afname van ons aantal werkzoekenden als gevolg kan hebben. Hier zou Maat eens een duidelijke visie over kunnen aandragen en niet alleen samen met de regering moeten roepen 'Zonder migranten zitten we in de problemen. Wordt de arbeid niet verricht'. Zowel Maat (LTO) als de regering zijn bang om het arbeidsprobleem en de arbeidsmarkt een stevig aan te pakken en de werkzokenden net als ten tijd evan de vorige grote crisis (1930 - 1940) onder dwang aan het werk te zetten. het is geen beleid om migranten het werkte laten doen en eigen werkzoekenden van een uitkering blijven voorzien in lengte van dagen, omdet de dames en heren het aangeboden werk niet leuk vinden. Waar is de oplossing van LTO in dezen, zij zijn de grote aanbieder van arbeid en daarmee de MOTOR van de economie.

 • gerrit.lammertink1

  En wat presteert Maat zelf dan? Je ziet zijn hoofd en vingertje alleen aan het begin en einde van het jaar en met prinsjesdag.
  Voor de rest van het jaar speelt hij de grote leider die onzichtbaar is voor z'n leden maar net genoeg voor bestuurders zodat zijn salaris gewoon door blijft gaan.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.