Home

Nieuws 12 reacties

LTO Vastgoed failliet

Almelo - LTO Vastgoed bv is failliet. Dat heeft de rechtbank in Almelo uitgesproken. Het faillissement was aangevraagd door LTO Noord, dat feitelijk eigenaar is van de besloten vennootschap.

Volgens een mededeling aan het personeel (26 mensen) heeft het bedrijf te weinig baten om de lasten te kunnen dragen. Het personeel is schriftelijk van het besluit van LTO Noord op de hoogte gebracht. Als curator is Dignus Molenberg aangesteld.

Een deel van de makelaars heeft plannen om de activiteiten van LTO Vastgoed voort te zetten, zonder de vlag van LTO Noord.

Het bedrijf heeft kantoren in acht regio's en is actief in de provincies boven de grote rivieren.

Laatste reacties

 • weert

  schriftelijk nog wel !!

 • HJ O R

  Het is te hopen dat LTO Noord er snel achteraan gaat,
  Belangen behartigen doen ze toch niet, behalve eigen belang!

 • koestal

  jammer van die leuke baantjes voor het personeel ,het was om jaloers op te worden

 • Alies Kottelenberg

  Erg jammer maar helaas niet het eerste vastgoedbedrijf in deze tijd die failliet gaat

 • LG

  het is al eerder gezegd: Limited Time Organisation in vastgoed!!

 • gjh

  hopen dat de rest van lto snel volgt

 • info58

  heb altijd begrepen van de vastgoedtak geen enkele relatie had met de boerenorganisatie enkel een toezichtfunctie over de berekening van de gemiddelde melkquotumprijs.

 • probe14

  Lto is bezig om de mestverwerkingsplicht ons op te leggen. Volgende week kroon op hun werk. Deze week het nieuws erbij om dierrechten te verlengen tot in ieder geval 2020 en dan kan de vlag uit.... Halfstok welteverstaan

 • jp.bierema

  Wil jij dan nog meer kippen Theo Snetselaar? Eerst jarenlang handelen in dierrechten en verkopen naar streken waar ze uit Oost en Zuid vrij kunnen kopen en nu ben je plotseling voor afschaffing? Dat is toch niet zo netjes van jou als handelaar als de buit binnen is! Die mestverwerking ben ik met jou eens, maar als er wat meer grondgebondenheid was werd het minder wildgroei. Want een intensieve veehouder die geen kosten heeft van grondlasten breidt ten opzichte van die laatstgenoemde veel sneller uit en daar mag wat mij betreft wel een rem op zodat iemand met grond onder zijn dieren wat beter wordt gewaardeerd. En over grondgebonden hebben we het niet, dan maar de dierrechten.

 • Jack1968

  De medewerkers waren vakkundig. Waarschijnlijk hebben ze geen eerlijke kans van LTO Noord gekregen. Zal wel ten onder zijn gegaan aan de spelletjes van de bestuurders....... De makelaars zullen zelfstandig verder gaan, zijn ze uiteindelijk beter af.

 • Mozes

  12 jaar geleden had ik een paar hectare in een stadsuitbreidingsgebied liggen. LTO- vastgoed heeft het voor mij verkocht aan een projectontwikkelaar. Van alle boeren die in dat gebied grond verkocht hebben bleek ik veruit de hoogste prijs te hebben gehaald. Mijn netto prijs was aanzienlijk hoger als wat menig ander bruto beurde. Nu 12 jaar later heb ik de grond nog steeds in gebruik terwijl verschillende anderen hun grond al binnen 2 jaar moesten laten liggen omdat hun verkoopcontract hier niet in voorzag. In mijn verkoopcontract was het grondgebruik waterdicht geregeld. LTO-vastgoed is mij uitstekend van dienst geweest. Van hieruit nog mijn complimenten.

  Iedereen weet dat er een enorme crisis is in de vastgoedsector. Als er geen omzet meer is zijn er geen inkomsten meer, terwijl de kosten wel doorgaan. Je kunt op je vingers uitrekenen dat dit niet lang kan duren.

 • kraats

  Hé Mozes, hoe heet die makelaar die dat bij jou geregeld heeft? Geef z'n naam maar door, kan hij bij mij aan de slag.
  Afz. Kraats Makelaars- en Taxatiekantoor in agrarisch og te Beesd

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.