Home

Nieuws

Kort geding tegen NVWA over vlees Selten

Den Haag - Omdat de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) blijft verbieden om 2 miljoen kilo vriesvlees van de verdachte vleesgroothandel Willy Selten te verkopen, heeft curator Jaap van der Meer een kort geding aangespannen. Het kort geding dient dinsdag bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven in Den Haag. De curator heeft dat donderdag bekendgemaakt.

Volgens de curator is er niks mis met het vlees en kan het gewoon worden verkocht voor menselijke consumptie. Hij zegt dat de NVWA desondanks niet wil dat het vlees wordt verkocht omdat de administratie van Willy Selten niet betrouwbaar zou zijn.

De curator vreest dat hij opbrengst misloopt omdat het vlees niet veel langer houdbaar is. Bovendien moet hij de opslag en eventuele vernietiging betalen.

De voorraad vlees van het failliet verklaarde bedrijf Willy Selten ligt al maanden te wachten in vier vrieshuizen. De verkoop kan tot 6 miljoen euro opleveren, schatte de curator eerder.

Vleesgroothandel Willy Selten en twee directeuren worden verdacht van fraude, omdat er 300.000 kilo paardenvlees met rundvlees zou zijn gemengd en als puur rundvlees zou zijn verkocht.

Of registreer je om te kunnen reageren.