Home

Nieuws

Kamer wil gevolgen wetten op sector onderzoeken

Den Haag – Het kabinet moet de economische gevolgen voor boeren en andere ondernemers van de nieuwe Omgevingswet en Wet natuur onderzoeken. Dat eist de Tweede Kamer in een dinsdag aangenomen motie.

Uit een recent rapport van de Wereldbank blijkt dat het in Nederland relatief lastig is om een bouwvergunning te verkrijgen. Volgens Tweede Kamerleden Barbara Visser (VVD) en Raymond Knops (CDA) komt dit door een stapeling van wetgeving op het gebied van ruimtelijke ordening en natuur.

Zij willen daarom dat bij de uitwerking van nieuwe wetgeving de economische gevolgen in kaart worden gebracht. Indien de uitkomsten van die studie daartoe aanleiding geven, moet het kabinet met aangepaste voorstellen komen die het ondernemersklimaat verbeteren. De motie van VVD en CDA wordt gesteund door D66, CU, SGP en PVV.

Of registreer je om te kunnen reageren.